Телефонувати до екстренних служб і надавати медичну допомогу: коли вчити цьому дитину

Іноді батьки просто не задумуються про те, коли вчити дитину і передавати їй відповідальність за конкретні побутові справи. У підсумку діти виростають розумними, ерудованими, але несамостійними і мало пристосованими до життя.

Розповімо, до чого треба привчати дітей у якому віці.

3 – 5 років: застеляти ліжко, чистити зуби, вмиватися, одягатися і роздягатися, виконувати просте прибирання, знати своє ім’я і вік, знати імена батьків.

6 – 8 років: приймати ванну, прибирати кімнату, складати одяг, обирати, що одягнути, слідкувати за
чистотою вбрання, складати рюкзак, орієнтуватися по годиннику, мити посуд, доглядати за домашніми тваринами, знати номінали купюр, і як ними користуватися, знати телефони батьків і адресу, вміти зателефонувати в служби екстреної допомоги.

9 – 11 років: піти до магазину і купити необхідне, приготувати просту страву, випрати одяг, зашити
його, пришити гудзик, залишитися вдома на самоті, змінювати свою постіль, орієнтуватися в місті, допомагати в догляді за молодшими братами-сестрами. Важливо не переобтяжувати дітей доглядом за молодшими дітьми, це відповідальність батьків. Старші діти лише можуть допомагати. Примушувати їх не
треба.

12+: приготувати страву за рецептом, прочитати і зрозуміти інструкцію до препарату і його дозування, надати медичну допомогу, якщо сам поранився, орієнтуватися по карті, орієнтуватися по компасу, знати свої права і обов’язки, самостійно планувати свій день і визначати свої пріоритети.

За лекцією в центрі дитячого і сімейного розвитку “Атма”.