10 важливих правил позитивного мислення

У повсякденному житті ми часто чуємо твердження, пов’язані з наповненням наших думок: «що всередині, те й зовні», «думка матеріальна», «негативні думки притягують аналогічні події». Начебто є внутрішній світ і зовнішній, кожен з яких існує сам по собі і не залежить один від одного. Однак це не так.

Негативне мислення сприяє «притягуванню» негативних подій, завдяки тому, що ми просто не помічаємо позитиву, а акцентуємо на негативі. Високий рівень негативу провокує нездатність знайти вихід з важкої ситуації, створення складних відносин з оточуючими і навіть багато хвороби.


Психологія відзначає, що люди, які мислять позитивно, більш успішні, щасливі та здорові. З ними рідше трапляються неприємності і вони менше схильні до стресів.
Наш внутрішній світ є віддзеркаленням зовнішнього з урахуванням виховання, темпераменту, національності, установок. Зовнішній світ – настільки багатогранний, що видає нам події та досвід аналогічно нашого наповнення.
Позитивне мислення не передбачає повного ігнорування невдач, негативних подій або переживань, адже це наш досвід, який дозволить не робити помилки надалі.
Позитивно мислити означає бачити проблеми, виходячи з можливостей, а не перепони.

Якщо неприємність трапляється з негативно налаштованою людиною, вона може опустити руки, сприйняти подію як закономірність — «зі мною так завжди», «я невдаха» і відмовитися від подальшої боротьби і пошуку виходу, адже вона вважає, що успіх — це випадковість у житті. Людина, яка мислить позитивно, теж засмутиться, але швидко прийде в себе, сприйме подію як досвід і рушить далі. Вона знає, що успіх не приходить без невдач. Таких людей найчастіше вирізняє дружелюбність, усмішливість та допитливість.

Позитивне мислення виключає життя в чорно-білих тонах. Основа душевного спокою – у розумінні, що сьогодні може бути погано, але завтра все зміниться в кращу сторону. Жити в режимі «катастрофічності» загрожує хворобами і скороченням терміну життя. Думати позитивно – значить розуміти, що не варто брати на себе відповідальність за всі події, які відбуваються навколо. Важливо змусити себе відпустити ситуацію, якщо її рішення не в ваших можливостях.

Як прийти до позитивного мислення і змінити своє бачення ситуації, якщо ви схильні бачити багато в чому негативi
Не варто ставити на собі хрест. Наша свідомість з часом може сформувати нову картину життя, якщо ви будете керуватися декількома правилами:

Свідома установка на позитив❤️
Завжди налаштовуйте себе на позитивні емоції і мислення, не дозволяйте негативним думкам надовго залишатися у вашій свідомості, якщо вони виникають – знайдіть час для внутрішнього діалогу, постарайтеся перевести мінус в плюс. Якщо вам є за що похвалити себе – обов’язково зробіть це. Пам’ятайте, мислити негативно – значить притягувати такі події.

Забороніть собі розчаруватися❤️
Якщо на вашому шляху зустрічаються перешкоди і невдачі – сприймайте їх як життєвий досвід, можливість розвинути свої слабкі сторони і мисліть з позиції пошуку обхідних шляхів.

Ваше завдання – досягти рівноваги, сформувати позитивну картину світу чого б вам це не коштувало, а розчарування будуть тягнути вас назад і не дадуть жити щасливо.

Спілкуйтеся з позитивно налаштованими людьми❤️
Відповісти на питання «як навчитися мислити позитивно» вам допоможуть такі ж люди, як і ви. Намагайтеся оточувати себе тими, хто в усьому намагається бачити плюси, не «залипає» на невдачах. Люди, які тримають образи, злопам’ятні або взагалі не люблять життя – відбирають у вас багато енергії і душевних сил.

Вірте в свою особистість❤️

При будь-яких обставин – зберігайте віру в себе і у свої можливості.
Кожен день впускайте у своє життя щось нове – наприклад, добирайтеся до роботи іншою дорогою, або обідайте в новому місці.
Більше вивчайте життя тих людей, хто знає, що таке успіх, його ціну, хто йшов до мети, незважаючи на перешкоди, і вчіться у них.

Будьте цілеспрямовані❤️

Успіх приходить до тих, хто чітко бачить свої цілі і готовий рухатися до їх досягнення. Завжди складайте плани по досягненню цілей і дотримуйтеся їх. Враховуйте навіть незначні досягнення – ваша свідомість буде запам’ятовувати позитивний досвід, що в кінцевому підсумку сприятиме вашій впевненості та позитиву.

Пам’ятайте, що думка – матеріальна❤️
Звичка думати позитивно – допоможе вашому розумінню матеріальності думок. Негатив здатен отруїти ваше існування і буде сприяти поганим подіям у вашому житті. Кожен день думайте про те, що ви ще можете зробити для того, щоб прийти до розуміння, як мислити позитивно.

Шукайте позитив у негативі❤️
Досягти душевної рівноваги психологія рекомендує за допомогою вашого особистого ставлення до ситуації або проблеми: якщо ви не в змозі змінити що-небудь, міняйте своє відношення до цієї події.

Радійте простому❤️
Не варто прив’язувати своє відчуття щастя і задоволення життям з глобальними речами: наприклад, я буду щасливий, тільки якщо буду багатий, чи стану зіркою. Вчіться насолоджуватися чимось простим: гарною погодою, приємним співрозмовником, хорошим фільмом. Виробити цю звичку не складно – згадуйте про те, як багато людей позбавлені того, що ви маєте в достатку.

Постійно розвивайтеся❤️
Робота над собою приносить багато позитиву. З кожним днем ви будете помічати, що стали розумнішими, успішнішими, а значить – щасливішими. Вкладення коштів і сил у свій розвиток є гарантом вашої впевненості в собі, що дозволить вам боротися з негативом і змінювати своє життя в кращу сторону.

Прагніть жити повним життям❤️
Це значить – знаходити час, сили і кошти на максимум життєвих областей – сім’я, особисте життя, друзі, робота, відпочинок, хобі, подорожі – все це повинно бути присутнім у вашому житті.
Зробіть ці правила принципами, за якими відтепер ви будете жити. Завдяки їм, ви зможете змінитися і жити в гармонії.


Кілька прийомів, які мають за мету створення «сприятливого грунту» для позитивного мислення:

заведіть щоденник, в якому ви будете відзначати свої досягнення;
медитуйте;
візуалізуйте бажані результати;
слідкуйте за своїм здоров’ям;
відстежуйте ваші тілесні реакції: поставу, міміку, жести;
частіше посміхайтеся.
Усе буде добре!