Десятикласники під час зустрічі з військовими дізналися більше про першу медичну допомогу, види зброї та підготовку службових собак

Учні 10-х класів гімназії стали учасниками зустрічі з представниками однієї з військових частин Національної гвардії України. Військові ознайомили гімназистів із трьома важливими напрямами: домедична допомога, види зброї та поводження з нею, підготовка службових собак.

Принципи та правила надання першої медичної допомоги пораненим,  проведення евакуації, види бандажів, тампонування, допомога при переломах, накладення шин – про це та багато іншого дізналися учні від лектора. Також мали змогу самостійно спробувати накласти турнікет.

Також військові ознайомили з видами зброї, показали, як проводити розбірку та збірку. Запропонували й гімназистам це зробити.

Потім на подвір’ї представники кінологічної служби продемонстрували елементи підготовки та навченості службових собак, яких використовують під час різноманітних заходів, для пошуку зброї, вибухових речовин, контрабанди.