Представники Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля провели заняття з мінної безпеки для гімназистів

Учні 1-А, 5-Д та 11-Б класів стали учасниками занять із мінної безпеки від працівників Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Яни Змаги та Миколи Змаги, які, до речі, є батьками паняночки із 1-А.

«Важливо в цікавій та пізнавальній формі пояснити учням різної вікової категорії, у яких місцях можуть зустрітися вибухонебезпечні предмети, які знаки попередження використовуються на небезпечних територіях, хто має право наближатися до вибухонебезпечних предметів. А також потрібно сформувати навички поведінки в разі виявлення небезпечних предметів», — зазначають гості.

Вони розповідали гімназистам про правила та навчали жестових знаків «Будь уважний», «Не чіпай», «Відійди», «Зателефонуй 101 або 102».

Зокрема, в 1-А класі пройшло інтегроване заняття «Щоб не сталося біди, пес Патрон із нами завжди». Дівчатка вчилися знаходити безпечний маршрут, якщо є небезпечні предмети. Також ознайомилися з муляжами різних вибухонебезпечних предметів. А ще — складали пазл про пса Патрона та, звісно, вивчали жестові знаки.

В умовах повномасштабної війни питання забезпечення мінної безпеки стає питанням рівня держави та кожної людини зокрема. Оскільки найважливішим залишається попередження, ніж ліквідація наслідків вражень від боєприпасів, Міністерство освіти й науки України в співпраці з Міністерством внутрішніх справ України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні в межах проєкту з формування культури безпеки дітей та молоді проводять навчання з мінної безпеки для школярів.