Спортивні орієнтувальники гімназії зустрілися з багаторазовою чемпіонкою України із цього виду спорту Дар’єю Білоус

Одним із 5 напрямів проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» є спортивне орієнтування. Гімназисти беруть участь у змаганнях і із цього виду спорту, тож активно готуються до стартів під керівництвом вчителя Оксани Мироненко. Нині триває формування команд та детальне ознайомлення з особливостями спортивного орієнтування, правилами та можливостями.

Аби зацікавити та розповісти про перспективи цього виду спорту в гості до гімназистів завітала багаторазова чемпіонка України, володарка понад 80 медалей різного рівня Дар’я Білоус.

Вона із захопленням розповідала про свій досвід у спортивному орієнтуванні, чому обрала саме його, які є різновиди, де саме проходять змагання, чим цікавий цей вид тощо.

«Вважаю, що це один із найкращих видів спорту, де дуже важливий баланс між гарною фізичною підготовкою та інтелектуальним розвитком. Адже тут потрібно не лише пробігти чималу дистанцію, але й орієнтуватися на карті та місцевості. Це дуже емоційний вид спорту, завдяки участі в змаганнях я багато подорожувала. Тож рекомендую всім долучатися та спробувати свої сили», – розповіла спортсменка.

Гімназисти також ознайомилися із картами, які принесла Дар’я, та ставили їй різноманітні запитання.