Учителі гімназії стали учасниками зустрічі на тему ментального здоров’я

До щотижневої наради педагогічного колективу гімназії долучилася Вікторія Шепіль, регіональна координаторка Всеукраїнської програми метального здоров’я «Ти як?», що реалізується з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Це – проєкти, які спрямовані на допомогу населенню зберегти своє ментальне здоров’я у складні часи повномасштабної війни та післявоєнний період.

Пані Вікторія ознайомила учасників зустрічі з особливостями програми, принципами її реалізації на Черкащині, розповіла про заходи, які впроваджують у регіоні. Також наголосила, що одним із акцентів є саме сфера освіти та ментальне здоров’я учасників освітнього процесу, до якого залучена значна кількість людей – педагоги, учні, їхні батьки, рідні та близькі.  

«У сьогоднішніх умовах діти насамперед потребують особливої підтримки, оскільки стресові ситуації вони переживають гостріше за дорослих. Тож і уваги потрібно їм приділити більше. На це спрямована дія програми», – зазначила Вікторія Шепіль.

Також вона розповіла про чинники, які впливають на ментальне здоров’я, про базові навички, якими треба оволодіти, аби вміти надати психосоціальну підтримку іншим.

Вікторія Шепіль наголосила на тому, що в закладах освіти, зокрема, й у гімназії, в межах програми «Ти як?» проводитимуть різноманітні заходи, аби приділити темі ментального здоров’я більше уваги, підтримати учасників освітнього процесу. Йдеться про флешмоби з ментального здоров’я, заходи щодо технік самозаспокоєнння, розповсюдження тематичних буклетів і плакатів, бесіди педагогів із учнями про ментальне здоров’я, спостереження за психоемоційним станом учнів, створення сприятливого клімату тощо.

Отримати дієві поради кожен може через телеграм-канал «Ти як?». Також кожен користувач сматрфону може скористатися додатком «Better me. Mental health».