Інтерактиви, презентації, практичні поради: у гімназії нестандартно провели серпневу педраду

Серпневу педагогічну раду цьогоріч провели в гімназії у нестандартному форматі. Вона охопила три напрями: локації просто неба професійних спільнот учителів, ознайомлення з безпечними умовами перебування учасників освітнього процесу в укриттях та спільне засідання із важливих питань.


На подвір’ї та в холі професійні спільноти вчителів облаштували простори, де мали нагоду не лише презентувати результати своєї діяльності за попередній період, розповісти про плани, представити цікаві формати співпраці з дітьми, але й провести оригінальні інтерактиви, почастувати учасників, зацікавити новими методиками та загалом поділитися радістю від зустрічі з колегами після літньої перерви. Водночас усі завдання, розповіді та презентації насамперед стосувалися теми психоемоційного стану учнів та налаштування їх на урок.


Тож учителі виконували практичні завдання, ставали учасниками хімічних дослідів, вирішували задачі, читали передбачення, створювали розповіді на основі малюнків, керували роботами та дронами, дізнавалися про особливості кольоротерапії, випробовували нову рухливу активність, пізнавали незвичні формати роботи, вивчали мови, творили афірмації, а ще – мріяли та налаштовувалися на новий навчальний рік.


«Такий інтерактив зарядив весь колектив на початок нового навчального року, адже гуртом учителі у такий нестандартний спосіб пропонували одне одному сучасні формати діяльності, ділилися досвідом, як мотивувати та зацікавлювати дітей. Зараз дуже важливо вишукувати нові напрями співпраці з учнями, аби вони пізнавали інформацію на уроках із цікавістю, а ще навчалися практично застосовувати набуті знання в житті», – наголошує директорка гімназії Ірина Топчій.