Збережемо планету разом: гімназія стала учасником всеукраїнської ініціативи «Найбільший урок у світі»

Чотири різні класи гімназії долучилися до проведення всеукраїнської ініціативи «Найбільший урок у світі» World’s Largest Lesson. Організатором такого проєкту виступає Всеукраїнська молодіжна громадська організація «АЙСЕК в Україні», зокрема відокремлений підрозділ ВМГО «АЙСЕК в Україні» у м. Черкаси.

Тож безпосередніми учасниками ініціативи стали учні 5-А, 6-А, 7-Б та 11-А класів. До них у гості завітали амбасадори проєкту, аби провести тренінг та презентувати важливу тему  – Цілі сталого розвитку, затверджені Організацією Об’єднаних Націй 2015 року.

Гості загально представили всі 17 цілей: розповіли про принципи цілей, завдання для їх досягнення, цікаві факти. Особливий акцент для гімназистів зробили на Цілі 4 «Якісна освіта» та Цілі 11 «Сталий розвиток міст і громад».

Амбасадори разом з учнями обговорювали тему уроку, зокрема, чому освіта є важливою, як саме потрібно розвивати міста, які цілі є близькими, що кожен може зробити, аби зберегти планету.

Мета ініціативи також полягає в підвищенні соціальної активності молодих людей, заохоченні до розроблення власних проєктів та здійснення щоденних заходів для досягнення вказаних цілей.