Гімназія приймала учасників Всеукраїнського полігону «STEM-освіта: можливості для майбутнього»

STEM-освіта зібрала провідних педагогів з різних куточків України на Черкащині. Участь у заході взяли освітяни із більш як 15 областей України та директори інноваційних шкіл регіону. Всеукраїнський полігон «STEM-освіта: можливості для майбутнього» відбувся в рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна–2023» та обласного STEM-тижня.

Мета освітнього полігону – консолідація зусиль провідних STEM-педагогів країни з питань системного впровадження та розвитку компетентнісної моделі SТЕМ-освіти.

У межах дводенної програми учасники відвідали пленарне засідання та роботу локацій полігону на базі навчально-тренінгового центру STEM-освіти, а також завітали з візитом до гімназії.

Директорка гімназії Ірина Топчій ознайомила гостей із двома важливими напрямами, за якими, зокрема, нині працює заклад. Це безпека та STEM і інновації.

Педагоги познайомилися із принципами роздільного навчання, відвідали кабінет медіаграмотності, де діти готувалися до проведення пресконференції на уроці зарубіжної літератури, завітали до кабінету фізики, обладнаного всім необхідним для навчання дітей фізики та астрономії. У лабораторії технологій та STEM-лабораторії дізналися про робототехніку, ракетобудування, особливості проєктної діяльності гімназистів на базі різноманітаних наборів та програм.

Також відвідали укриття, дізналися про систему ідентифікації облич, налаштоване відеоспостереження – усе для безпеки учнів.

Учасники заходу мали нагоду поставити запитання та висловити свої враження від почутого й побаченого під час екскурсії закладом.

Партнерами та співорганізаторами всеукраїнського заходу є Міністерство освіти і науки України, ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «Інститут модернізації змісту освіти», Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, БФ «Фонд освітніх ініціатив», STEM.org, IT Integrator, Прямуємо разом, Accord Group та Hearts for Ukraine.