Одинадцятикласники дізнавалися про види зброї, мінну безпеку, роботу дронів та тактичну медицину

У гімназії відбувся захід, під час якого учасники мали змогу дізнатися чимало корисної та важливої інформації на тему безпеки, а також здобути практичні навички. Долучилися до такої зустрічі учні всіх одинадцятих класів закладу. Їх ознайомлювали зі зразками зброї, видами та принципом роботи квадрокоптерів, розповідали про засоби та правила з надання першої медичної допомоги, наголошували на алгоритмі дій у разі виявлення мінно-вибухових пристроїв та правильному реагуванні.

Такий захід для гімназистів провели представники Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за сприяння департаменту освіти та гуманітарної політики й департаменту соціальної політики Черкаської міської ради в межах програми патріотичного виховання та агітації до вступу у вищі військові навчальні заклади.

«Діяли чотири навчальні точки з різних напрямів. Діти повинні вміти користуватися зброєю, знати про вибухонебезпечні предмети і куди звернутися в разі їх виявлення, розумітися на дронах та знати ази тактичної медицини», – зазначив начальник відділення призову Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Олег Стороженко.

«Під час цього заходу не було нагромадження теоретичної інформації, а більше практики, можливість спробувати самим. Такі заняття більш ефективні, адже діти краще запам’ятають», – наголошує директорка гімназії Ірина Топчій.