Богдан Гончар: «Результативно та цікаво: такі враження від стажування»

Богдан Гончар, учень 9-Б класу, стажувався в департаменті економіки та розвитку Черкаської міської ради:

«Стажувався в цьому напрямі, адже мені цікаві фінансові операції та міжнародна діяльність.

Пройшовши три тижні стажування в департаменті економіки та розвитку, я відкрив для себе багато нового, адже на початку я не зовсім досконало розумів, чим саме займається цей департамент. Але потім дізнався, що йдеться про будування міжнародних відносин, оренду та здачу в оренду комунального майна, енергоефективність тощо.

Ми мали зустріч із міським головою Анатолієм Бондаренком та заступницею мера Анастасією Чубіною. За весь період стажування одним із найцікавіших місць, де я завжди хотів побувати, стала сесійна зала Черкаської міської ради. І саме там відбувся початок нашого стажування. Міський голова привітав нас та відповів на запитання, які цікавили учасників.

Наступного дня розпочався процес стажування. Коли ми вперше потрапили до нашого департаменту, мене приємно здивувало ставлення керівників до нас. Вони були зацікавленими в тому, щоб дати якомога більше знань та позитивних вражень. Адже, крім звичайної теорії в різних кабінетах із різними людьми, у нас були екскурсії.

Також ми побували на сесії ЧМР, де депутати ухвалювали важливі рішення для розвитку нашого міста. І саме там я дізнався, як депутати висловлюють свої ідеї та ухвалюють рішення, які в майбутньому змінять наше місто в позитивну сторону.

Крім того, дізнався, що м. Черкаси має такі міста-побратими: м. Кушадаси, м. Бидгощ, м. Гірін, м. Мадаба, м. Руставі, м. Сумгаїт та Район Ванчжоу. Крім екскурсій на комунальні підприємства, ми також мали змогу поговорити в онлайн-форматі зі Львовом та містом-побратимом Черкас м. Кушадаси, Туреччина. Обидві розмови були результативними та дуже цікавими.

Взагалі мені дуже сподобалося стажуватися в органах місцевого самоврядування, тому, якщо мені запропонують ще раз пройти стажування, я залюбки погоджусь».