Анна Дмитренко: «Дізналася дуже багато цікавої та корисної інформації»

Анна Дмитренко, учениця 8-Б класу, стажувалася в департаменті освіти та гуманітарної політики:

«Здобула багато корисної інформації та спробувала себе в тому, на що раніше ніколи не наважилася б. Обравши гуманітарну політику, ні хвилини не пожалкувала про це, бо, як на мене, це найцікавіше управління департаменту.

Першим ми відвідали відділ промоції. Якщо бути чесною, то саме промоція мене й зацікавила, тому що, як мінімум, була незрозумілою. Виявилося, що промоція – це імідж міста. Відділ займається сувенірною продукцією та рекламою міста, організовують інсталяції до різних подій. Яскравим прикладом є тематична інсталяція соняхів, які проростають із відстріляних бойових гільз. Щодо сувенірної продукції – вона дуже різноманітна та сучасна, гарно продумана та розрахована на те, що людині справді може сподобатися і вона не поставить це в шафу пилитися. Відділ промоції перевищив мої очікування!

Далі ми відвідали лекцію про надання першої допомоги від представника відділу патріотичного виховання. Мені дуже сподобалося, проведено в цікавій формі та гарно представлено. На практиці я добре запам’ятала, як робити масаж серця при його раптовій зупинці. Також тепер я знаю, як правильно накладати турнікет. Потрібно знати, що турнікет важливо не лише правильно накласти, а для початку визначити, чи взагалі потрібно його накладати, оскільки рана може бути незначною, у такому разі турнікет лише нашкодить. Правильно накладений турнікет може допомагати не більш ніж п’ять годин.

Також відвідали відділ спорту. Я не очікувала чогось грандіозного, проте цей відділ перевищив усі мої сподівання. По-перше, я дізналася, які документи потрібні, щоб внести до плану будь-який чемпіонат міського чи всеукраїнського рівня. Коли департамент просять про допомогу з турніром, то він надає місце проведення, нагороди та суддів. До речі, суддів департамент може й не направляти, якщо федерація має власних. Ще мене здивувало, що федерація бальних танців ніколи не зверталася по допомогу. Нам показали кошторис відділу та на що його розподіляють. Наступна наша зустріч відбулася на турнірі з фехтування. Там нам розповіли, що це спорт для дуже хитрих людей, які вміють провокувати, не потрапляючи в пастку суперника. Далі ми відвідали кінний спорт та кульову стрільбу. Кінний спорт не має обмежень по віку, тому ти можеш прийти і в 60, і в 10, бо все залежить виключно від бажання. Кульова стрільба також здивувала і сподобалася, я і раніше знала, що це важко, але тепер, відчувши на собі, зрозуміла, наскільки сильно. У кульовій стрільбі дуже важливо зберігати спокій. Також не менш важливим є твоє положення тіла. Потрібно лежати так, щоб ноги відхилялися трішки, праву ногу потрібно підігнути, таким чином уся вага переходить на лівий бік. Також обов’язково треба розслабити ноги та плечі.

Особливу увагу я хочу приділити тим тренінгам, що нам провела Марина Бакланова. На них я зрозуміла, що є набагато більш комунікабельною людиною, ніж думала. На схожих заходах я постійно хвилююся, і ці не були винятком, проте завдяки комфортній обстановці я змогла заспокоїтися та просто насолоджуватися тренінгами.

Я могла б запропонувати гімназії частіше проводити заходи для учнів, зокрема: дебати, тренінги, лекції з надання першої допомоги тощо. Також із задоволенням підготую будь-які матеріали з теми промоції та поділюся цими набутими знаннями.

Ще я дуже хочу приєднатися до стажування і наступного року, тому що можу гідно представити нашу гімназію та отримати ще більше крутих знайомств і досвіду.

Щодо висновків: я почала дивитися на себе та на людей взагалі з іншого боку. Також дізналася, як на мене, дуже багато цікавої та корисної інформації, яка, можливо, знадобиться мені в майбутньому».