Софія Погрібна: «Стажування – це чудовий досвід, який допоміг зорієнтуватися у виборі майбутньої професії»

Софія Погрібна, учениця 9-Г класу, стажувалася в департаменті архітектури та містобудування:

«Я обрала цей напрям, адже давно цікавилася роботою саме цього департаменту.

Прагнула дізнатися, чим він займається та як організовано діяльність. За два тижні я побувала в дев’яти відділах і дізналася, за що відповідає кожен із них.

Відкриттям для мене були особливості процедури відведення земельних ділянок і надання дозволів на забудову, існування певних обмежень і червоних ліній під час планування і будівництва. Я дізналася про картографування та планування розвитку міста, існування окремих деталізованих планів міської забудови, дизайн зон відпочинку містян, розташування парків, скверів, наповнення їх рослинами, створення зелених зон.

Я спробувала себе в ролі працівника відділу по роботі з юридичними особами й розрахувала борг малого підприємства за оподаткування земельної ділянки, було дійсно цікаво та корисно підкріплювати теорію практикою.

Загалом стажування дало мені розуміння роботи департаменту й наскільки це відповідально. Для мене було важливо дізнатися деталі, щоб правильно обрати майбутню професію.

Це чудовий досвід, який допоміг мені зорієнтуватися в правильності вибору майбутнього. Я вдячна за таку неперевершену можливість!»

#гімназисти_стажери