Михайло Журба: «Під час стажування дізнався багато корисної інформації та здобув нові знайомства»

Михайло Журба, учень 10-Б класу, стажувався в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, зокрема, в управлінні культури:

«Я обрав цей напрям стажування, тому що було цікаво побачити, як організовують публічні заходи в нашому місті. За два тижні побував у Будинку культури імені Кулика, Міському археологічному музеї Середньої Наддніпрянщини, Дитячій школі мистецтв імені Валентина Талаха, Дитячій художній школі імені Данила Нарбута, кінотеатрі «Україна», Центральній бібліотеці ім. Л. Українки, Дитячій музичній школі № 1 ім. М.В. Лисенка, Черкаському міському палаці молоді та Черкаському міському зоологічному парку «Рошен». Найбільше сподобалося в Міському археологічному музеї.

Я дізнався більше про «внутрішню кухню» та про те, як саме працює управління. Також познайомився з багатьма новими людьми.

У нас було одне практичне завдання – проєкт #Крокдоперемоги, який можна знайти в соцмережах за цим хештегом. Цей проєкт присвячений підтримці молодих талановитих людей та сприянню їх кар’єрному зростанню. Ми навчилися працювати в команді, вирішувати проблеми та думати креативно.

Найбільше мене вразило виконання практичного завдання та нові знайомства, які я здобув під час стажування. Я мав можливість побачити, як саме працюють органи місцевого самоврядування, як вони організовують публічні заходи та забезпечують культурну розвагу містян. Це було дуже цікаво та корисно для мене, тому що я маю бажання вивчати культуру та працювати в цій сфері в майбутньому.

Коли йшов на стажування, то очікував здобути нові знання та досвід у роботі з людьми, пізнати більше про роботу місцевої влади. І я можу сказати, що всі мої очікування справдилися. Я, дійсно, дізнався багато корисної інформації та здобув нові знайомства, які будуть корисні для мене в майбутньому.

Загалом стажування дало мені можливість розвинути свої комунікативні навички, навчитися працювати в команді та зрозуміти, як організовується робота в органах місцевого самоврядування. Я точно розгляну стажування в органах місцевого самоврядування як можливість для себе в майбутньому й хотів би долучитися до цього проєкту знову наступного року. Стажування може бути можливістю для студентів чи учнів використати свої знання та навички на практиці та зрозуміти, чи вони готові до роботи в обраній галузі».

#гімназисти_стажери