Анастасія Джулай: «Стажування подарувало багато спогадів, які досі гріють серце та душу»

Учениця 10-Б класу Анастасія Джулай стажувалася в управлінні культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради:

«Мене завжди цікавило культурне життя міста, організація заходів, як відбувається цей процес, тому й обрала саме цей напрям.

Кожного дня відвідувала заклади, які підпорядковуються підрозділу, який я обрала. Зокрема, мистецькі та художні школи, бібліотеки, музеї, зоологічний парк та кінотеатр «Україна». Ми знайомилися з директорами та працівниками, вивчали внутрішню та зовнішню структури. Брали участь у тренінгах на різні теми.

Ми виконали два творчі завдання, а саме: написати есе на тему «Актуальні ідеї для покращення роботи управління культури» та організувати захід до 24 лютого, щоб вшанувати пам’ять наших захисників.

Під час організації заходу в нас виникли проблеми з тим, що більшість виконавців не погоджувалися співпрацювати на благодійній основі. Яскравий та цікавий захід потребує коштів, яких бракувало й у нас. Тому в цьому секторі місцевого самоврядування працювати доволі складно, адже саме цей напрям потребує креативності та стабільного фінансування.

Але все ж таки ми змогли організувати благодійний захід «#КРОКДОПЕРЕМОГИ» та провели його в Черкаській міській бібліотеці імені Лесі Українки. Спочатку відбувся аукціон для збору коштів на ЗСУ, до якого долучили благодійний фонд «Наш батальйон», голова якого – В’ячеслав Скічко – відкривав наш захід. Також була запрошена спілка «Я-Маріуполь», члени осередку декламували авторські вірші та поезії. Також була запрошена черкаська співачка, яка виконала свої пісні. Паралельно із цим наші волонтери на другому поверсі бібліотеки проходили для молодших відвідувачів майстер-клас із виготовлення листівок для воїнів, а психологиня проводила арттерапевтичні заняття. Також ми знайшли спонсорів – Beauty House «NiceOne» – для організації кава-брейк. Ще були запрошені журналісти телеканалу «Вікка» та юні журналісти із ЦДЮТ. Ми намагалися створити захід так, щоб відвідувачам різного віку було цікаво та змістовно.

Під час стажування я розвинула в собі лідерські якості, виконавчу дисципліну, навчилася комунікувати з незнайомими людьми, впевнено відстоювати свою думку та організовувати свій час.

Звісно, через те, що я була в першому, у «пілотному», потоці ми були неначе першовідкривачами. Час від часу була неорганізованість у процесі стажування, що утруднювало всю практику. Але це все вирішувалося швидко, що дуже тішить.

Завдяки стажуванню я познайомилася з неймовірними людьми. Ми відразу знайшли спільну мову та за 3 тижні стали дуже близькими. Я з ними й у вогонь, й у воду, і в автобус, що ось-ось поїде, а ми на нього біжимо після трьох зустрічей, щоб встигнути на останню, четверту. Втомлені, зморені, але разом. Стажування подарувало багато спогадів, які досі гріють серце та душу».

#гімназисти_стажери