Україна – Польща: спортсмени та гімназисти обговорили тему вибору професії та розвитку кар’єри

Відбувся черговий етап в межах міжнародного проєкту НОК України, який реалізує олімпійський осередок Черкащини спільно зі спортсменами та школярами міста. Захід присвятили важливому питанню – напряму «Основи бізнесу та кар’єри» Всеукраїнського спортивно-інтерактивного заходу серед дітей та молоді #OlympicLab.

Гімназія вже кілька років бере активну участь у цьому проєкті. Раніше зустрічі відбувалися з литовськими олімпійцями та школярами.

Цього разу гостею зустрічі стала Моніка Пирек із Польщі – голова Фундації, учасниця 4-х Олімпійських ігор з легкої атлетики, призерка чемпіонатів світу та Європи, Амбасадор KINDER Joy of moving Польща.

Учасниками спілкування стали учні 10-А та 11-А класів гімназії.

А також долучилися черкаські спортсмени: Денис Нечипоренко – майстер спорту України, член збірної команди України з легкої атлетики, неодноразовий переможець міжнародних змагань у бігу на 400 метрів з бар’єрами; Дар’я Шаріпова – майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільбі, учасниця Олімпійських ігор в Пекіні-2008 та Лондоні-2012; Сергій Максименко – майстер спорту України з академічного веслування, морського багатоборства, чемпіон світу з академічного веслування в США та Словенії.

Привітав учасників зустрічі віцепрезидент НОК України, бронзовий призер Олімпійських ігор з легкої атлетики Олександр Крикун. Також він передав вітання від президента НОК України Вадима Гутцайта.

«Дякую представникам Польщі за участь у цьому заході та підтримку олімпійських цінностей й українців у такий складний період. Сьогоднішня тема актуальна та корисна, адже для спортсменів, які завершують спортивну кар’єру, дуже важливе питання професійного розвитку надалі. Маємо багато прикладів, коли спортсмени стають успішними функціонерами, бізнесменами. І ця зустріч та її гості тому підтвердження», – наголосив Олександр Крикун.

Моніка Пирек, яка є однією з найкращих польських легкоатлеток в історії стрибків з жердиною і вже більш ніж 10 років діє задля спортсменів в різноманітних спортивних організаціях, розповіла про свій непростий, але результативний шлях у спорті.

«Вдячна за можливість зустрітися з молоддю та поділитися своєю історією. Хочу наголосити, що кожен має потенціал, головне – знайти, в якій саме справі зможете його відкрити та реалізувати. Я спочатку навіть не думала займатися стрибками з жердиною, адже мала страх висоти. Але завдяки людям, які в мене повірили і допомогли розкритися, стала фахівцем саме в цьому напрямі. Щодня долала виклики. І поборола страх. Можна спробувати себе в різних видах, але врешті знайти своє. Так було і в мене. Взагалі завдяки спорту я вивчила кілька мов, побачила світ, знайшла багато друзів. Спорт дав внутрішню енергію для розвитку. Ця суперсила в мені і зараз – змушує працювати у професії на 100% і бути готовою до випробувань», – розповіла Моніка.

Черкаські спортсмени Денис Нечипоренко, Дар’я Шаріпова та Сергій Максименко поділилися не лише своїми результатами у спорті, а й досягненнями у кар’єрі, яку розвивають зараз, та бізнесі, який будують. Для цього відділення НОК підготувало короткий відеофільм-презентацію при них.

Денис Нечипоренко висловив подяку за можливість долучитися до зустрічі, презентувати свій вид спорту та поділитися мріями на майбутнє.

«Спорт допомагає в подальшій кар’єрі, загартовує характер, відкриває більше можливостей», – зазначила Дар’я Шаріпова.

Сергій Максименко наголосив, що спорт допомагає виховувати такі якості, як працелюбність, наполегливість, позитивне мислення, мотивацію та цілеспрямованість.

Учасники зустрічі мали змогу обмінятися думками на таку актуальну тему, гімназисти ставили різноманітні запитання.

Модератором зустрічі виступила вчитель англійської мови гімназії Ольга Міхно.