Сергій Шкарлет ознайомився з інноваційною освітньою діяльністю гімназії

У Черкасах із робочою поїздкою перебуває міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. У межах візиту він відвідав і гімназію, де ознайомився із сучасними та інноваційними напрямами освіти, які щодня впроваджують у навчальному закладі.

Сергій Шкарлет поспілкувався з кадетами та паняночками четвертих класів, поцікавився, чи подобається їм навчатися, і навіть написав побажання дітям у щоденниках.

Також став гостем уроку з медіаграмотності, де гімназисти разом із учителем Маргаритою Ратушною розповіли про їхні ролі та етапи підготовки під час створення новин, сюжетів, визначення фактів чи фейків тощо на таких заняттях.

Особисто спробувати запрограмувати робота Сергій Шкарлет мав змогу в лабораторії технологій завдяки порадам Миколи Цимбала. Там він ознайомився також з іншим різноманітним обладнанням, яке гімназисти використовують під час уроків технологій.

У STEAM-лабораторії учні спільно з Борисом Ховряком презентували міністрові напрацювання з ракетомоделювання, створення поробок – робота-годівниці для котів, робота-поливальника квітів, 3Д-моделювання тощо.

Сергій Шкарлет також побував в укритті, де створено повноцінний навчальний кабінет та можуть в комфорті перебувати гімназисти.