Гімназисти стали учасниками міжнародної зустрічі зі спортсменами й школярами Литви, Польщі, України

Упродовж кількох років гімназія, школа класичної освіти університету Вітовта Великого міста Каунас (Литва) та відділення НОК України в Черкаській області є учасниками олімпійських зустрічей у межах спортивно-масового заходу серед дітей та молоді #OlympicLab. Нині ж до цього проєкту доєдналася й Польща. Відбулася тристороння міжнародна зустріч, під час якої вже традиційно ділилися олімпійським досвідом та говорили про хобі спортсменів – чим, окрім спорту, ще цікавляться атлети, як відпочивають та розряджаються після виснажливих тренувань чи змагань.

Участь у заході взяли учні 8-А та 11-В класів. Вони розповідали про свої хобі, дізнавалися, чим цікавляться професійні спортсмени та школярі інших країн.

Йшлося про читання книг, малювання, риболовлю, мандрівки, спорт для душі, готування страв, їзду на велосипедах, складання пазлів та інше.

Представники литовського та черкаського навчальних закладів продемонстрували також відеопрезентації, де школярі розповідали про свої хобі. Зокрема гімназисти-баскетболісти продемонстрували свої вміння з баскетболу та розповіли на відео, чим ще цікавляться, крім спорту.

Привітав учасників зустрічі президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

«Дякую представникам Литви та Польщі за участь в олімпійському заході й за підтримку України в такий складний час, коли йде війна. Дружба дітей та молоді, що базується на олімпійських цінностях, повазі, є вкрай важливою для майбутніх поколінь. Бажаю подальших успіхів школярам та розширення меж співпраці. Вірю, що скоро діти зможуть зустрічатися не лише онлайн, але й особисто. Вдячний відділенню НОК Черкащини за підтримку такої ініціативи», – зазначив Вадим Гутцайт.

Директорка литовського навчального закладу також висловила подяку учасникам та НОК України за участь у проєкті, а також висловила підтримку кожному українцеві: «Ми вас щоденно підтримуємо, беремо участь в різноманітних акціях та проєктах на підтримку України. Дякую учасникам за спілкування, за міст між країнами. Упевнена, наша дружба буде міцною й триватиме ще багато років».

«Дуже цікавою видалася зустріч. Мали змогу поспілкуватися з представниками Польщі та Литви, дізнатися про їхні спортивні здобутки та улюблені хобі. Висловлюємо подяку спортсменам та школярам за активність і небайдужість, президенту НОК Вадиму Гутцайту за долучення до заходу, менеджеру НОК України зі зв’язків із суб’єктами олімпійського руху Вікторії Веселовій за підтримку та ідеї для реалізації цього проєкту. Також подяка Черкаській обласній дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, яка надала приміщення для проведення заходу, де були всі умови – інтернет-зв’язок та світло. Упевнені, що попереду ще матимемо чимало таких спільних продуктивних зустрічей на позитивні теми», – зазначають у відділенні НОК України в Черкаській області.