Десятикласникам провели урок правознавства у ЦНАПі

У Центрі надання адміністративних послуг міста Черкаси організували урок-екскурсію для школярів. Першими учасниками такого заходу стали учні 10-А класу гімназії. Так нестандартно вони провели урок правознавства, під час якого знайомилися з темою діяльності органів місцевого самоврядування.

Гімназисти дізналися, навіщо функціонує ЦНАП, які послуги там можна отримати, яка процедура запису на прийом, де отримати готові документи тощо.

«Центр надання адмінпослуг потрібен насамперед для зручності громадян. Якщо раніше, аби отримати певну послугу, потрібно було відвідати низку інстанцій по всьому місту, зібрати купу довідок, то тепер все відбувається в одному місці. У закладі також можна отримати консультації від представників різних організацій», – так пояснили учням під час екскурсії.

Керівництво ЦНАПу не лише розповіло про діяльність центру, але й надало можливість дітям випробувати запис до електронної черги.

Крім того, десятикласники дізналися про ще одну структуру ЦНАПу – Центр обслуговування громадян, де реєструються та отримують всю необхідну допомогу внутрішньо переміщені особи, котрі приїжджають до міста. Там переселенцям надають необхідну фахову підтримку від пенсійного фонду, центру зайнятості, юридичну допомогу тощо.

Учні 10-А класу подякували за можливість відвідати ЦНАП, дізнатися більше про його діяльність та практичну спрямованість отриманої інформації.