Гімназисти стали учасниками першого цьогорічного Олімпійського уроку на Черкащині

На Черкащині стартував всеукраїнський проєкт «Олімпійський урок». Учасниками перших таких уроків стали учні гімназії 1-В та 5-А класів.  

Відділення НОК України в Черкаській області, аби зацікавити найменших школярів, створило тематичний мультфільм про види спорту та розвиток олімпійського руху регіону. Саме цю анімацію демонструватимуть учасникам Олімпійського уроку різних навчальних закладів. «Прем’єрний» показ провели для гімназистів.

У гості до першачків та п’ятикласників завітали відповідальний секретар олімпійського осередку Іван Урста, спеціаліст Андрій Мігукін та стипендіатка, легкоатлетка, переможниця всеукраїнських та міжнародних змагань Світлана Марусенко. Вони спілкувалися з учнями, розповідали цікавинки про Олімпійські ігри, ставили запитання.

Діти дуже активно долучилися до перегляду мультфільму та визначення видів спорту, які демонстрували анімаційні герої. Легка атлетика, спортивна гімнастика, хокей, волейбол, кінний спорт, бокс, лижний спорт та багато інших – учні першого та п’ятого класів називали знайомий їм вид спорту та отримували олімпійський подарунок.

Крім того, навчальному закладу вручили комплект м’ячів, які стануть у пригоді під час проведення уроків фізичного виховання для учнів усіх класів.