Ірина Топчій: «Попри війну, виходимо на навчання, тому що віримо в ЗСУ, віримо в Перемогу!»

Директорка гімназії Ірина Топчій звертається до учнів, батьків, вчителів на початку нового 2022/2023 навчального року:

«Освітянська родина гімназії розпочинає новий навчальний рік – воєнний навчальний рік: Україна все ще у війні – війні з окупантом.

Ми ж тримаємо наш освітянський фронт, створюємо безпечні умови для дітей і переконані, що ворогу не знищити українську націю. Захист і освіта наших дітей – це наше майбутнє, майбутнє України.

Ми зобов’язані якісно вчити дітей, виховувати патріотів, розвивати якості успішних українців, готувати до майбутнього творення власного життя, майбутньої родини, суверенної України.

Попри війну, виходимо на навчання, тому що віримо в Збройні сили України, віримо в Перемогу!

Нам доводиться проводити навчання в різних форматах (очне, дистанційне, змішане), і в цьому ми довіряємо думці батьків.

Колектив гімназії на цей навчальний рік визначає пріоритети:

  • організація навчальної діяльності в умовах поєднання різних форм організації освітнього процесу;
  • продовження реформи загальної середньої освіти відповідно до концепції «Нова українська школа», впровадження у 5-х класах нового Державного стандарту базової середньої освіти;
  • посилення національно-патріотичного виховання, формування громадянської позиції, просвіти з питань особистої безпеки;
  • організація освітнього процесу після вимушеного переривання його звичайного перебігу, спричиненого спочатку тривалим карантином, потім – воєнною агресією російської федерації на території нашої держави;
  • психологічна підтримка учасників освітнього процесу.

Ми зобов’язані допомогти дітям подолати прогалини в знаннях, осмислити події воєнних буднів, підтримати психологічно, подарувати радість пізнання нового і призвичаїти до щоденного освітнього ритму, який допоможе витісняти травми війни, але насамперед зберегти життя й здоров’я дітей.

Учням, батькам, колегам зичу на цьому шляху мудрості, терпіння, підтримки одне одного, постійного самовдосконалення та віри в краще.  

Бережімо себе.

Слава Україні!»