Я – Волонтер

#Я_Волонтер

Цьогоріч День Незалежності України – особливий та вкрай цінний. Відзначати його в умовах повномасштабної війни теж будемо нетрадиційно – реалізуємо проєкт «Я – Волонтер».

У межах проєкту поділимося, яку волонтерську місію взяли на себе учні гімназії – від найменших до випускників, чим разом із батьками допомагають захисникам, переселенцям, малозахищеним категоріям українців, як налагоджують підтримку рідній країні з закордону.

Збирають речі та передають медикаменти, печуть хліб та ліплять вареники, виготовляють патріотичні сувеніри та збирають кошти, плетуть сітки та надають підтримку лікарням – це лише частина добрий справ наших юних волонтерів.

Далі – познайомимо з кожним із них.

11-Б: плетуть сітки, збирають кошти, відшукують оптику, купують оклюзійні пов’язки

Учні 11-Б класу активно допомагають з перших днів.

Ірина Фесак і Олександра Тимошенко плели сітки у майстерні на вулиці Чигиринській. Іра  також долучалася на штабі до роздачі речей переселенцям, пакувала посилки на фронт, збирала гуманітарну допомогу, співпрацювала з військовими щодо їхніх потреб у засобах гігієни тощо.

Софія Ткаченко із мамою плела маскувальні сітки в 4-й школі, також вони організували збір речей для переселенців, котрі звертаються до міського центру.

Кіріл Клименко разом із родиною співпрацювали з Центром допомоги армії: допомагали військовим у знаходженні та придбанні техніки й оптики.

Юля Варавва з родиною збирали і  віддавали дитячі речі мамам, які з дітками знайшли прихисток у Черкасак. А перебуваючи в Молдові, допомагали у штабі для біженців, де купували їжу українцям, які зупинились там.

Даша Лащенко і Даша Семенова плели браслети-обереги для воїнів, які докладали до турнікетів, коли передавали на фронт. Також Даша Лащенко активно допомагала роботі цеху гімназії з виготовлення необхідних речей для військових.

Також батьки класу активно долучаються до зборів коштів на потреби ЗСУ, зокрема гуртом зібрали кошти на необхідні захисникам оклюзійні пов’язки, які вкрай важко купити в Україні. Тато учня Кіріла Клименка допоміг в організації доставки такої допомоги з Литви.

Весь клас і нині працює в тому ж напрямку, донатить і допомагає в тилу для перемоги наших ЗСУ.

11-А: навчають переселенців англійської, збирають одяг, готують смаколики

Юлія Жосан плела маскувальні сітки для захисників. Взяла участь у проєкті «Драбина», де грала на флейті та допомогла зібрати кошти на ЗСУ. Організувала захід «Скажи паляниця» (гра на знання української культури) для черкащан та переселенців. Крім того, проводить власний англійський клуб на волонтерській основі для черкащан та переселенців.

Марія Єрмоленко також долучалася до плетення маскувальних сіток.

Анастасія Самелюк допомагала розбирати гуманітарну допомогу в бабусиному селі.

Михайло Чупирко насипав піском мішки для блок-постів.

Віталій Мар’ян також неодноразово ходив набирати пісок для створення укріплень та блок-постів. Допомагав з браком одягу для переселенців. Нині допомагає матеріально. Постійно співпрацює з волонтерами нашого міста, поширює інформацію про збори коштів. З бабусею готували пиріжки та вареники у великій кількості для тероборони нашої області. З татом вантажівкою розвозили гуманітарну допомогу та тканину для пошиття зимової польової форми бійцям.

10-Б: збирають кошти та ЗСУ, доставляють медикаменти та продукти

Владислав Власюк є учасником волонтерської організації «Варто разом», що діє в м. Познань у Польщі. Там хлопець допомагає збирати кошти для України.

Михайло Журба доставляв медикаменти та продукти харчування в медичні заклади, де проходять лікування та реабілітацію поранені захисники, допомагав вихованцям переміщеного дитячого будинку під Уманню.

9-В: підтримують переселенців та захисників

Учні 9-В класу Марія Соляник, Ніка Доан та Ігор Пісковий від початку повномасштабних воєнних дій на території України весь час здійснюють волонтерську роботу в супроводі батьків.

Провели збір одягу та побутових речей для внутрішньо переміщених осіб, передали канцтовари для дітей переселенців, готували вітальні листівки та обереги для воїнів. Допомагали батькам у зборі необхідних речей для військовослужбовців. Зараз плетуть прикраси з українською символікою задля підтримки морального настрою та допомоги всіх, кому вона потрібна.

6-Є: допомагають речами, готують їжу, беруть участь у благодійних концертах

Аріна Охмак у Португалії разом із мамою долучилася до роботи на пункті прийому допомоги від населення країни для українців. Там дівчина сортувала та пакувала речі. 

Ксенія Давидюк готувала їжу для військових Збройних сил України.

Микола Хоменко Микола сім’єю збирають речі для захисників та переселенців, готували їжу в школі № 15. Домовились про передачу нових надувних матраців, ковдр і подушок.

Ліна Сидорович готувала та продавали лимонад, тим самим збирала кошти для потреб ЗСУ.

Соломія Третякова брала участь у благодійних концертах – антивоєнний перфоманс «Ми з України» #Perfomancekidsfromukraine. Також виступала на найбільшій площі м. Познань – плац Вольності. Брала участь у антивоєнних мітингах: під консульством росії у Познані, на площі Адама Міцкевича.

2-Б: передають медикаменти та речі дітям

Учень 2-Б класу Міхаіл Козин, перебуваючи в Туреччині, допомагав збирати та передавати медикаменти в Покровське на Донеччину, також збирав речі та підгузки, які спрямовували дітям.

3-В: продають вироби з бісеру, картини

Анна Бакалина разом із подругами плете прикраси із бісеру, які продають на вулицях міста.

Катерина Кривенко малювала картини і продавала їх.

Зароблені кошти передавали на потреби ЗСУ.

7-Б: допомагають пораненим бійцям

Учень 7-Б класу Богдан Тумасов разом із родиною допомагає пораненим захисникам, які перебувають у лікарнях нашого міста. Член групи «Небайдужі Черкаси».

3-К: печуть пиріжки, готують малюнки

Учень 3-К класу Роман Попірайко разом із батьками веде волонтерську роботу: допомагає пекти пиріжки та інші смаколики для захисників, готує малюнки для воїнів ЗСУ.

3-А: плетуть маскувальні сітки

Евеліна Півень разом з мамою долучається до плетення маскувальних сіток.

Марія Геліч створює патріотичні малюнки та перераховує кошти на підтримку бійців.

6-Г: виготовляють браслети, плетуть сітки

Максим Хоменко плете маскувальні сітки.

Валерія Калініченко виготовляє патріотичні браслети та продає їх, а всі виручені кошти перераховує на допомогу для ЗСУ, зокрема надавала грошову допомогу на одяг та взуття військовим.

9-Б: творять патріотичні браслети для воїнів

Софія Ворона та Софія Лисенко виготовляли патріотичні браслети та сувеніри для воїнів ЗСУ.

8-Б: пакують допомогу, працюють у психологічному таборі, реалізують збори для захисників

Ольга Саленко допомагала збирати й пакувати ліки, засоби гігієни для військових і внутрішньо переміщених осіб.

Стелла Хоменко із сестрою Юлією Хоменко, випускницею нашої гімназії, реалізували три збори для бригади, де служить їхній тато; зібрали на дрон і позашляховик, а зараз збирають на тепловізор. Також плетуть разом із мамою кікімори.

Єлизавета Юшкова волонтерила в дитячому психологічному таборі ко-тренером.

3-Д: плетуть браслети-обереги, продають солодощі

Учні плетуть браслети та продають їх. Півтори тисячі таких виробів відправили як обереги для наших захисників.

Також збирають кошти для ЗСУ, коли продають лимонад і різні солодощі.

5-Д: купують термочашки, допомагають із виготовленням буржуйок, збирають речі та кошти

Родини учнів 5-Д класу закупили термоси та термочашки для потреб тероборони, проводять збори коштів на потреби різних підрозділів, а також допомагали продуктами для вчителів, які зараз перебувають на війні.

Родина Насті Квітки збирає газові балони для переносних буржуйок.

Родина Євангеліни Жуган збирала консервацію, допомагає речами першої потреби, особистими речами, іграшками для тимчасово переміщених дітей, готує їжу тим, хто потребує, та організовує збори коштів на різні потреби.

Родина Варвари Гаврюшенко постійно волонтерить та допомагає всім, хто потребує.

Мама Олексія Радченка проводила безкоштовні заняття для особливих діток, а тато частину від прибутку перераховує на армію.