«Вдячна, що в такий складний період ми залишаємося разом», – директор гімназії прозвітувала за рік роботи

Директор гімназії Ірина Топчій прозвітувала перед громадськістю про діяльність у 2021/2022 навчальному році в онлайн-форматі. Вона розповіла про роботу колективу у цей надскладний рік, про підсумки навчання, про місію гімназії у період війни, про досягнення учнів.

«Дякую, що попри труднощі та проблеми, коли життя розділилося на до і після, коли багато хто покинув рідні домівки, ми з вами продовжуємо бути разом. Велика родина гімназії успішного українця. Це головне наше досягнення», – наголосила Ірина Топчій.

Директор озвучила основні напрями, за якими гімназія живе від початку війни: працює цех із виготовлення необхідного обладнання для захисників, яке гімназія передає на допомогу армії; діє один із найбільших волонтерських центрів регіону; колектив щомісяця перераховує одноденний заробіток на підтримку захисників; надається адресна допомога вчителям та батькам, які нині на передовій; створено всі необхідні умови у сховищі, де можна перебувати у безпеці під час повітряних тривог, та багато іншого.

Ще один напрям – робота з дітьми, які втратили рідний дім через бойові дії та знайшли прихисток у Черкасах. Гімназія прийняла найбільшу кількість нових учнів серед закладів міста. Для внутрішньо переміщених дітей намагалися всіма зусиллями створити умови, щоб їм було затишно та зручно, проводили розвантажувальні заняття, їм давали поради та підтримку психолог та соціальний педагог гімназії.

З 16 березня гімназія повноцінно працює з використанням дистанційних технологій навчання.

«Вчителі доклали максимум зусиль, щоб зробити навчання ефективним. Приділяли увагу психологічній підтримці дітей під час навчання. Учні гімназії долучалися до уроків з різних куточків України та світу. І ми не припиняємо дбати про якість освіти. Є багато побоювань, що через навчання в онлайн-форматі може втратитися якість, тож сьогодні, підбиваючи підсумки навчального року, звертаємо увагу, щоб діти мали знання так само, як і під час навчання очного. Якщо маєте побажання, як покращити якість освіти, діліться з нами пропозиціями, щоб з 1 вересня ми це могли реалізувати», – зазначила директор.   

Ірина Топчій розповіла й про досягнення гімназистів. 23 учні мають перемоги на міських олімпіадах, які відбувалися ще до початку війни, 4 призери МАН, 5 призерів обласних олімпіад, 3 призери обласного конкурсу МАН. Цьогоріч гімназія випускає 12 медалістів, серед них: 8 золотих і 4 срібні медалі.

Крім того, освітнє середовище гімназії продовжує розвиватися. Завершили і запустили в дію унікальну STEAM-лабораторію, незабаром запрацює лінгафонний кабінет, на стадії завершення  стадіон.

Голова Ради гімназії Валентин Лазуренко від імені громадськості подякував за змістовний звіт.

«Гордимося, що діти навчаються в одній із найкращих шкіл нашої держави. Нову освітянську історію Черкащини пише гімназія № 9, яка на сьогодні є потужним освітньо-інноваційним брендом регіону. Це колосальна робота всього колективу закладу і його керівника», – зазначив Валентин Лазуренко.

Батьки гімназистів, які долучилися до звіту, висловили подяку гімназії і директору особисто за роботу, ставлення до дітей, створені комфортні умови та підтримку в такі складні часи.

За підсумками голосування результат такий:

Зареєстровано – 108 учасників,

«Відмінно» – 105 голосів,

«Добре» – 3 голоси.