Учителі гімназії пройшли навчання з домедичної підготовки

Мобільна бригада Контрольно-рятувальної служби України відвідує різні міста, аби навчити всіх охочих основам домедичної підготовки. Педагогічний колектив гімназії також став учасником навчання. Пройшли своєрідний тематичний вишкіл майже пів сотні вчителів.

Тренери покроково та доступною мовою пояснювали ази домедичної допомоги – що може знадобитися як у повсякденному житті, а тим паче в період війни. Учителі дізналися про основні алгоритми дій у разі надзвичайної ситуації, як реагувати та чим зможуть допомогти. Під час тренінгу розповідали про протокол з тактичної медицини КОЛЕСО – черговість перевірки: кров, легені, серце; про метод WWW – Де, Що трапилося, Хто чи з ким; про Метод кулака, прийом Сафара, прийом чую-бачу-відчуваю, правило однієї кістки, а ще навчали, як зупинити кровотечу, перевірити дихання, відновити роботу серця.

Учасники навчання не лише дізналися необхідну інформацію, але могли й практично потренуватися. Зокрема як користуватися турнікетами, накладати різні види джгутів, надавати серцево-легеневу реанімацію.