Учні 10-В класу залучають учнів інших класів до вивчення абетки житлово-комунального управління

Минулого року учні 10-В класу за підтримки учителя Олени Заболоцької стали учасниками всеукраїнського проєкту «Енергоефективні школи: нова генерація», який в ігровій формі навчав школярів житлово-комунальної грамоти та енергоощадливої поведінки. Зокрема вони працювали за напрямом «Абетка з основ житлово-комунального управління».

Тоді учні активно та результативно пройшли низку інтерактивних конкурсів, виконали різноманітні завдання. Організатори проєкту відзначили гімназистів подарунками та дипломами.

Цього року десятикласниці, які минулоріч стали переможницями і вважають цей проєкт корисним та цікавим, вирішили долучити до нього учнів інших класів гімназії і стати для них своєрідними менторами. Тож досвідом діляться Сабріна Власенко та Анна Кравцова. Тепер абетку з основ житлово-комунального управління вивчатимуть також учні 4-Б, 9-Б, 8-Б, 7-Г класів.

Учні 10-В класу відвідують вищезазначені класи, розповідають про необхідність оволодіння базовими знаннями щодо житлово-комунального управління, важливість відповідального ставлення до власного житла, здобуття практичних навичок планування бюджету та інвестицій в енергоефективні технології. Вони допомагають учням інших класів реєструватися в проєкті, підказують, як грати, як краще виконувати завдання тощо.

Цей курс формує навички ресурсозбереження та раціонального споживання житлово-комунальних послуг і побудований у формі ділової гри «Розумний будинок» – це віртуальний багатоквартирний будинок, де кожен учень має своє житло і виконує роль співвласника.

Тож такими спільними діями та завдяки Абетці з основ житлово-комунального управління гімназисти з раннього віку формуватимуть розуміння про свідомого власника житла, який досягає економії енергоресурсів за рахунок реалізації енергоефективних заходів та управління будинком через створення ОСББ.