Гімназисти стали переможцями міського етапу конкурсу-захисту МАН

Завершився І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2021/2022 н. р. Учні гімназії взяли у ньому участь, підготували та захистили свої наукові роботи. У результаті вибороли низку призових місць. Усі вони представлятимуть місто на обласному етапі конкурсу-захисту.

Учениця 10-А класу Анастасія Мельцова виборола перше місце за напрямом «Фізика й астрономія» в секції «Астрономія та астрофізика». Вона підготувала роботу на тему «Особливості дотримання законів фізики для чорних дір». Її науковий керівник – Максим Бондаренко, доктор технічних наук, доцент, завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп‘ютеризованих технологій ЧДТУ.

Учениця 11-А класу Вероніка Федорук стала переможницею міського етапу. Вона захищала роботу у відділенні екології та аграрних наук в секції «Агрономія». Дівчина обрала тему «Використання регуляторів та стимуляторів росту для вирощування огірка посівного (Cucumis sativus L.) у відкритому ґрунті». Допомагала Вероніці з підготовкою Світлана Люлько – учитель біології гімназії, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист.

Учениця 9-В класу Марія Вершкова посіла друге місце з науковою роботою на тему «Стартап: оренда електричних самокатів» за напрямом «Економіка» в секції «Мікроекономіка та макроекономіка». Її науковий керівник – Вікторія Гунько, кандидат економічних наук, вчитель економіки та математики гімназії.

Учень 9-Г класу Владислав Власюк посів третє місце міського етапу у відділенні «Фізика й астрономія» в секції      «Аерофізика та космічні дослідження». Він працював над темою «Дослідження ефективності ударних космічних апаратів». Його науковий керівник – Дмитро Луб’янський, вчитель інформатики та фізики гімназії.