У їдальні гімназії нове меню

Із 1 січня 2022 року заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню.

Новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Директорка гімназії Ірина Топчій розповідає про нововведення у відеозверненні:

Ознайомитися з меню, що діє в гімназії, можна за посиланням: