Жанна Савельєва провела майстер-клас для вчителів фізичної культури у початкових класах

У гімназії відбувся майстер-клас на тему «Компетентнісний підхід, інтерактивні технології та міжпредметна інтеграція у структурі сучасного здоров’язбережувального уроку фізичної культури у початковій школі». Його учасниками стали вчителі початкових класів міста Черкаси, які викладають уроки фізичної культури. Провели майстер-клас учитель фізичної культури у початкових класах гімназії Жанна Савельєва та методист Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Валентина Мединська.

Захід містив дві частини: теоретичну та практичну.

У теоретичній частині майстер-класу висвітлили питання компетентнісного підходу, інтерактивних технологій, міжпредметної інтеграції, алгоритму діяльності вчителя під час організації формувального оцінювання, критеріїв оцінювання (характеристика результату навчання), самооцінювання та взаємооцінювання учнів, використання позитивних оцінювальних суджень і коментарів як стимулу набуття молодшими школярами ключових компетентностей.

У практичній частині зустрічі провели сучасний здоров’язбережувальний урок фізичної культури для учнів 1-4-х класів з інноваційною наповнюваністю, ознайомилися зі стандартним та нестандартним інвентарем, грали в інтерактивні ігри, визначали частоту сердечних скорочень та щільність уроку.

Такі зустрічі є корисними та цікавими, адже досвідом поділилися всі учасники майстер-класу.