У гімназії обговорили результати двомісячного періоду адаптації учнів 5 класів

Період адаптації учнів 5 класів до навчання є одним із найважчих періодів шкільного життя. Гімназисти змінюють звичні для них упродовж 4 років правила на нові, знайомляться з багатьма новими вчителями, кабінетами, вимогами тощо. Саме тому адміністрація гімназії приділяє цьому питанню неабияку увагу.

Сьогодні відбулися зустрічі-наради директора, заступників директора, психолога та вчителів, які працюють у 5 класах, аби проаналізувати, наскільки адаптувалися учні 5 класів, які виникають проблеми, аби знайти вирішення можливих питань. Окремо обговорили результати адаптації в класах НУШ, «Інтелект України» та тих, що працюють за стандартною програмою.

Учителі початкової школи та нинішні класні керівники 5 класів розповідали про особливості класу, його здобутки в навчанні, чи дружні, організовані та наскільки працездатні. Долучалися до обговорення й вчителі, які викладають різні предмети в них, психолог гімназії.  

Також попередньо з дітьми проводили анкетування, щоб дізнатися про їхній настрій в гімназії, про стосунки в класі, про готовність до пізнання нового та багато іншого. Саме цю інформацію проаналізували та представили іншим.