Анастасія Мельцова і Анастасія Самелюк ділилися досвідом зі створення ракет

21 жовтня відбувся онлайн-вебінар GIRLS ROCKET CHALLENGE, присвячений питанням конструювання власної ракети. Такий захід організували у співпраці гімназія та Noosphere Engineering School.

Ведучими вебінару були учениці гімназії Анастасія Мельцова – учасниця команди Millennium Falcon, а також змагань Ukraine Rocketry Challenge 2021, та Анастасія Самелюк – учасниця команди Millennium Falcon. Ментор команди Millennium Falcon – учитель гімназії Борис Ховряк, який підтримує учасниць та спрямовує їхню діяльність.

Дівчата успішно поділились досвідом у створенні власної ракети, цікаво розповіли про аеродинаміку і секрети розроблення бортової електроніки.

Особливу зацікавленість з боку учасників викликали питання про особливості початкового етапу розробки власної ракети, а також про ті з сучасних технологій, які використовували дівчата під час конструювання ракети. Для всіх зацікавлених у середовищі Fusion360 гімназистки продемонстрували процес створення 3D моделі та звернули увагу на закони аеродинаміки!

Крім того, учасники дізнались про датчики та програмне забезпечення, які використовувалися в системі контролю польоту ракети та «підводні камені», які виникали під час розробки.

Подія стала корисною всім, хто цікавиться космосом, програмуванням, робототехнікою і допомогла популяризувати кодування серед дівчат та зробити космос ближче до кожного.

Подія відбувалася у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується корпорацією SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH.