Олександр Скічко презентував проєкт «Безпечна й ефективна школа» та ознайомився з освітнім середовищем гімназії

Сьогодні в гімназію завітали голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко та міський голова Анатолій Бондаренко. Метою візиту стала презентація проєкту «Безпечна й ефективна школа». Гімназія вже кілька тижнів тестує пропускну систему безпеки, яку планують встановити в інших інноваційних закладах області. Цей пристрій на вході розпізнає обличчя, надає дозвіл або забороняє ввійти до закладу, вимірює температуру та вимагає одягнути маску.
«Ми наживо побачили цифрову трансформацію країни в одній зі шкіл області. Система безпеки – пілотний проєкт, який передбачає не лише контроль тих, хто потрапляє до закладу. Це також можливість для батьків бачити, чи дитина зайшла до школи, коли вирушила додому тощо. Це крок до підвищення ефективності й безпеки школи», – зазначив Олександр Скічко.
За словами директорки гімназії Ірини Топчій, у гімназії діятиме три таких пристрої – на кожному зі входів. До цього проєкту також доєднуватимуть електронний журнал, електронний щоденник та смс-інформування батьків.
Гості також ознайомилися з освітнім середовищем гімназії: відвідали інноваційні кабінети, STEM-лабораторію, кабінет робототехніки, поспілкувалися з кадетами й паняночками.
«Сама гімназія мене приємно вразила. Тут вкладено багато сил, енергії, ресурсів. Познайомився й з учителями. Дякую людям, які тут працюють, за бажання розвиватися й за любов до своєї професії», – сказав голова Черкаської ОДА.