Педраду гімназії присвятили питанням розвитку стратегії навчального закладу та кібербезпеки дітей

Засідання педагогічної ради колективу гімназії відбулося в онлайн-форматі на базі платформи Meet. Учасники зібрання обговорили два питання. Педраду зокрема присвятили розвитку стратегії навчального закладу та питанню кібербезпеки дітей.
Директор гімназії Ірина Топчій наголосила на необхідності трансформуватися в умовах постійних змін та важливості створення стратегії розвитку закладу освіти, над чим колектив гімназії і розпочинає роботу. Адже створити стратегію означає спроєктувати майбутнє. Стратегія розвитку закладу загальної середньої освіти – це комплексний документ, яким буде визначено пріоритети та напрями розвитку закладу, а також способи і механізми їх втілення. Говорили про те, навіщо потрібна стратегія, принципи її розробки, місію та візію розвитку гімназії, про систему забезпечення якості освіти, професійний стандарт керівника та вчителя тощо. Колектив гімназії вже здійснює перші кроки над створенням стратегії розвитку закладу, завершити цю роботу планують до червня цього року.
Заступник директора Анатолій Крат відзначив, що на сьогодні питання безпечного перебування дітей в інтернеті дуже актуальне. Він розповів про вплив соцмереж, різноманітних небезпечних челенджів, які несуть загрозу здоров’ю та життю дітей. Психолог гімназії Наталія Ключко звернула увагу, як визначати ризиковану поведінку серед підлітків, на які поведінкові, комунікативні, когнітивні, емоційні індикатори ризику потрібно звертати увагу, як на це реагувати вчителям та допомогти дітям. Соціальний педагог Олександр Валовенко озвучив рекомендації, що можуть і повинні робити вчителі та чого не варто говорити чи робити.