Педагогічну раду присвятили питанню підвищення кваліфікації

У гімназії сьогодні відбулося засідання педагогічної ради колективу – в онлайн форматі на базі платформи Meet. Основною темою розмови стало питання підвищення кваліфікації та професійного рівня педагогічних працівників у 2021 році.
Гостем засідання стала ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. Вона презентувала напрацювання інституту в напрямку підвищення кваліфікації педпрацівників, розповіла про особливості та нововведення, про обсяги, умови та періодичність необхідного підвищення кваліфікації та проходження атестації.
«В інституті розроблена низка курсів, які різні за обсягом, за змістом, за формою проведення. Кожен може знайти варіант для себе. Найголовніше, що всі ці курси є фаховими та атестаційними», – наголосила Наталія Миколаївна.
Директор гімназії Ірина Топчій відзначила, що нині кожен учитель має щороку працювати над підвищенням кваліфікації та проходити відповідні курси або працювати у творчих групах тощо.
За результатами розгляду цього питання учасники педради затвердили перелік курсів, які проходитимуть вчителі наступного року для підвищення кваліфікації.
Під час засідання розглянули ще одне важливе питання – новий санітарний регламент для шкіл, який вступає в дію з 1 січня 2021 року. Усі його норми мають бути враховані під час організації навчального процесу. Під час педради колектив гімназії переглянув тематичне відео із роз’ясненнями нововведень та проаналізував особливості регламенту.