Учні гімназії долучилися до Години коду і помирили два селища в Minecraft силою коду

У 2020 році Година коду відбувається в онлайн-форматі. Це – глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. Організаторами заходу виступило ТОВ Майкрософт Україна.
Учні гімназії цього року також стали учасниками проєкту. Зокрема участь у такому навчанні взяли дівчата із команди Wish Girl, які перемогли на гімназійному кіберчемпіонаті, та кілька хлопців, які цікавляться програмуванням. Учасники Години коду навчалися блочному програмуванню на основі середовища гри Minecraft:ЕЕ. Ментори провели для них два тематичні заняття.
Темою цьогорічного сезону та ціллю навчання стало об’єднання двох селищ. Протягом століть Селяни і Розбійники ділили один і той самий простір, але рідко взаємодіяли один з одним. Тепер гімназисти могли використати силу коду, щоб об’єднати ці два селища.
«Такі ініціативи та навчання актуальні й корисні. Діти люблять грати у популярну гру Minecraft. Зараз же на її основі можуть також вивчати основи програмування, дізнаватися, як буде діяти персонаж при різних командах, розвивати логіку та поглиблювати математичні знання», – розповідає вчитель інформатики гімназії Борис Ховряк.