Першокласників урочисто посвятили в кадети гімназії

Традиційне свято День кадета відбулося в гімназії. У цей день наймолодших кадетів навчального закладу урочисто приймають до кадетської родини. Цього року через карантинні обмеження свято минуло без участі батьків та рідних. Проте усі охочі могли долучитися до перегляду свята в онлайн-режимі.
«Цього року День кадета проводимо в особливих умовах за мінімальної кількості учасників. Та знаю, що у нас ще буде багато можливостей святкувати гуртом з батьками. Сьогодні ми бачимо, що ці діти розуміють загальнолюдські цінності, знають, як шанувати Героїв, вони будуть справжніми патріотами, гімназія однозначно пишатиметься кожним із них», – відзначила директор Ірина Топчій.
Хлопці-першокласники пройшли святкову посвяту в кадети гімназії. Вони зачитали Закони кадета та пообіцяли їх дотримуватися. Паняночки відзначили цю мить для кадетів спеціальними подарунками.
Привітати кадетів зі святом завітали друг гімназії Ігор Кривошеєв та начальник Черкаського зонального відділу Військової служби правопорядку, полковник ЗСУ Сергій Чередниченко.
«Традиційно вже стаю гостем такого свята в гімназії. Приємно бачити нові обличчя в родині кадетів та очі, які сяють. Часи зараз, дійсно, нелегкі: пандемія, триває війна. Ми ж прагнемо зробити все можливе, аби завершити її перемогою для вас», – відзначив Сергій Чередниченко.
Він також вручив грамоту директору гімназії Ірині Топчій за волонтерські справи і постійну допомогу військовим.
«Кадети уже майже як військові: маєте виправку, знаєте закони кадета і дотримуєтеся їх. Сьогодні ви вливаєтеся в колектив кадетів гімназії № 9. І це не просто слова, а велика відповідальність у навчанні, дисципліні. Ви будете надалі прикладом тим, хто навчається поруч. Бажаю всім нам жити в мирній процвітаючій країні», – відзначив Ігор Кривошеєв.
Кадетів-першокласників привітали також паняночки та кадети 3 і 7 класів – виконали танцювальні номери, а кадети 5 класів виконали Марш Нової Армії.
На завершення заходу кадети першого класу гуртом виконали кадетський гімн гімназії.

Відео із заходу:
Першокласники зачитують Закони кадета

Вітання від кадетів і паняночок 3 класів

Виконання кадетського гімну

Кадети 5-х класів привітали першокласників та виконали Марш Нової Армії

Танцювальне вітання від учнів 7-Б класу