Гімназія отримала свідоцтво «Гімназії успішного українця» як авторська школа

Черкаська гімназія № 9 кілька років тому стала учасником всеукраїнського експерименту «Теоретико-методологічні засади моделювання розвитку авторських шкіл» на базі загальноосвітніх навчальних закладів України. Результатом такої експериментальної діяльності стало створення моделі «Гімназія успішного українця». На цей момент навчальний заклад пройшов усі необхідні етапи та отримав свідоцтво, яке підтверджує, що педагогічний колектив гімназії створив авторську школу, і патентує розроблену модель як бренд.
Черкаська гімназія № 9 – єдиний заклад в області, який за останні десятиліття здобув звання авторської школи. Це дає можливість повноцінно реалізувати програму розвитку, яку розробив колектив навчального закладу, і випускати успішних українців.
Модель «Гімназія успішного українця» включає в себе успішні інноваційні розробки закладу: модульне навчання, програму патріотичного виховання, поділ класів на кадетів та паняночок, впровадження STEM-освіти, робототехніки тощо.
«Родзинки, які розробляв, створював та впроваджував колектив нашого навчального закладу, дозволили гімназії вибороти право стати авторською школу. Це – вдалий результат експериментальної роботи. Ми й надалі будемо удосконалювати цю модель і працювати над тим, аби наші учні ставали успішними українцями», – відзначає директор Ірина Топчій.
Відзначимо, що авторська школа — це навчальний заклад із високим рівнем розвитку інноваційного потенціалу як необхідної передумови і результату саморозвитку його конкурентоспроможності засобами експериментально перевіреної оригінальної авторської концепції педагогічної системи, технологізованої за суттю, що забезпечує стабільні позитивні результати діяльності.