Ірина Пасічна виборола друге місце всеукраїнського конкурсу шкільних доповідей з кримінального права

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого нещодавно оголосив конкурс шкільних доповідей з кримінального права. Усі охочі мали можливість взяти в ньому участь та підготувати доповідь на загальну тему «Безпека людини. Безпека суспільства. Безпека світу». Організатори отримали понад 80 робіт зі всієї України.
Учениця 9-В гімназії Ірина Пасічна вирішила долучитися до правового конкурсу та представила свою роботу на тему «Право людини на освіту – як основа національної безпеки держави». Дівчина ґрунтовно підійшла до дослідження та підготувала наукову доповідь, де розкрила низку понять й відзначила, що на сьогодні питання ролі освітньої безпеки є одним із найважливіших правових пріоритетів людини та національних інтересів держави. При чому відзначила, що людина має право не просто на освіту, а на отримання саме якісної освіти. У доповіді приділила увагу й відповідальності за порушення в сфері суспільних відносин, які забезпечують право громадян на освіту.
Ірина Пасічна за свою доповідь виборола друге місце конкурсу та як переможець стала учасником міжнародного науково-практичного круглого столу онлайн на тему «Кримінальне право в умовах глобалізації суспільних процесів: традиції та новації», в якому взяли участь провідні науковці й практики України та зарубіжних країн.
Після завершення карантину Ірину запросять до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, де відзначать грамотами та науковими подарунками.