Ірина Топчій: «Продовжуємо дистанційне навчання, турбуємося про здоров’я кожного»

Директор гімназії Ірина Топчій розповідає про особливості навчання в умовах карантину та завершення навчального року:

«Епідемія коронавірусу та запровадження загальнонаціонального карантину в Україні внесла значні зміни в освітній процес. Учні гімназії цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання. Працюємо в нових умовах та з новими форматами.

Для гімназистів від 1 до 10 класів до кінця травня триватиме навчання з використанням дистанційних технологій. Тож і оцінювати учнів будемо дистанційно, і сам навчальний рік завершимо дистанційно. Річну оцінку вчителі виставлять гімназистам за оцінками за перший і другий семестри. Підсумкова оцінка за семестр має бути виставлена з урахуванням результатів поточного оцінювання до 12 березня і тематичного оцінювання у дистанційному форматі. Для оцінювання учнів 1-3 класів НУШ використають формувальне та підсумкове оцінювання. Це і буде підставою для переведення учнів у наступні класи. Цьогоріч учні 4-х і 9-х класів звільнені від ДПА, тому не проходитимуть підсумкову атестацію.

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень і табелів буде завершено до 15 червня. Учням 1-8 та 10-х класів копії відповідних документів надішлемо електронною поштою, а оригінали вручимо на початку нового навчального року. Випускникам 9-х класів вручимо свідоцтва за графіком, який розробимо з дотриманням протиепідеміологічних вимог.

Це все не стосується лише випускників 11 класів, які мають скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання. Навчальний рік для них не завершиться дистанційно. Випускники складатимуть тести за будь-яких обставин. Терміни ж проведення ЗНО залежатимуть від термінів завершення карантину. Адже безпека учнів – на першому місці.

Крім того, в цьому навчальному році рекомендовано не проводити масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори.

Карантин триває – продовжуємо навчатися і працювати дистанційно. Дякую вчителям, гімназистам та батькам за розуміння ситуації та спільну роботу. Ми достойно приймаємо цей виклик і гуртом його проходимо у співпраці та з підтримкою. Зараз – найголовніше зберегти здоров’я кожного».