Діана Мусієнко: переможниця, письменниця, мрійниця та індивідуальність

Кожен учитель мріє про успішних і творчих учнів, які зможуть не тільки підкорити вершини знань, а й збудувати у своїй душі прекрасний собор. Кожен мріє, а я вже таких маю. Ось одна із них – Мусієнко Діана, учениця 10-В класу Черкаської гімназії №9.
Цей рік для Діани знаковий, перемоги найвагоміші, віра найсильніша, поезія почуттів найафористичніша й найгармонійніша. Вона здобула перемогу на міському етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика (I місце), Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка (I місце), Усеукраїнської олімпіади з української мови та літератури (I місце), англійської мови (II місце). Та й обласні етапи були успішними: Міжнародний мовно-літературний конкурс ім.Т.Шевченка – І місце, Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика – ІІ місце.
То хто ж вона, наша переможниця?
Дівчинка народилася напередодні Дня святого Миколая, але в душі має не тільки чарівно-іскристу зиму, а й барвисте літо, зеленокосу весну, задумливу осінь.
Діана ніколи не здається і йде до перемоги впевнено. Завжди впевнено, бо розуміє, що в житті головне – не втратити мрії. А вона її має. І не одну.
Дівчинка пише. Пише й поезію і прозу, і драматургію. Пише глибоко, метафорично, по- філософськи. Має свій яскравий, індивідуальний, неповторний стиль. А ще перекладає з англійської й німецької мов, колекціонує книги, видані мовознавцем О.Авраменком, має одну з дарчим написом автора.
У Діани є свій код життя, своя свобода, своя шляхетність, свої глибини. Вона різна: і відкрита, і занурена в себе, усміхнена, дотепна, і усамітнена, духовно стійка й беззахисна, коли порушують моральні кордони. Її кристалічна основа вражає. І не тільки мене, як учителя, а й тих, хто її знає й спілкується з нею.
Діана йде вперед з такою рішучістю й внутрішньою силою, що я переконана: це тільки початок великих перемог, бо благословенне почуття творчості ніколи не покине людину, яка так натхненно будує свій храм душі.

Наталія Черненко – учитель української мови та літератури