Міністр Лілія Гриневич відвідала гімназію

Сьогодні Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич перебуває на Черкащині з робочим візитом. У програмі візиту: відвідування Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, зустріч із освітянами Черкащини. Побувала пані міністр і в гімназії № 9.
У навчальному закладі Лілія Гриневич зустрілася та поспілкувалася із командами-учасниками й переможцями міжнародного чемпіонату з робототехніки. Команда гімназії «Kiborgs.UA» представила гості свій проект та робота, з яким вони здобули друге місце на чемпіонаті в Лівані. Також продемонстрували, як робот виконує «космічні» місії на полі.
Міністр освіти і науки відвідала також кілька навчальних кабінетів гімназії. Зокрема оглянула кабінети, де навчаються учні Нової української школи, побачила, як організовано освітній простір, побувала в кабінеті фізики, який обладнаний сучасними цифровими та віртуальними лабораторіями.
«Ми перебуваємо в школі, де вивчають робототехніку і творять своїх роботів. Для нас важливо, щоб це була системна робота. Ми з фундацією «Лего» підписали угоду, що ще два роки вони будуть забезпечувати українських першокласників дидактичними матеріалами «6 цеглинок», аби діти навчалися через гру. В цій школі також облаштовані кабінети фізики, хімії й біології спеціальним навчальним обладнання. Такі освітні можливості мотивують дітей до вивчення фізики, хімії, біології. Адже найбільший кадровий голод – це люди з природничою освітою. Тож чудово, що створено такі умови для навчання. Уряд також працює над програмою забезпечення шкіл такми матеріально-технічним обладнанням», – відзначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.