Гімназія приймає освітян із турецького міста Кушадаси

Делегація із турецького міста Кушадаси завітала до Черкас. Минулого року директор гімназії Ірина Топчій під час візиту до цього міста обговорила встановлення партнерських відносин між школами. Тож представники цієї школи й завітали до гімназії. До складу делегації ввійшли заступник директора школи Sinem Özyağcı та вчитель англійської мови Gülser Adıbelli Güven. Вони завітали до України лише на два дні. Тож матимуть насичену програму.
Сьогодні вони мали змогу познайомитися із містом Черкаси. Гості побували з Черкаському зоопарку, в парку «Сосновий бір», біля Пагорба слави, в Долині троянд. Вони вражені природою та тим, що в Черкасах дуже багато зелені. Також сподобалася прогулянка вулицею Хрещатик та історичні будівлі.
Делегацію приймали в міській раді. Вони мали змогу поспілкуватися із заступником міського голови Ігорем Волошиним, який розповів гостям про місто та розвиток закладів освіти. Обговорили під час зустрічі питання фінансування шкіл та питання подальшої партнерської співпраці.
«Ви відвідаєте одну з найкращих шкіл міста – гімназію №9, де зможете пересвідчитися, що міська влада дбає про заклади освіти, вкладає кошти в їхній розвиток, в придбання освітнього обладнання. Також хотів би почути від вас ваші враження та поради, що можна було би змінити в наших школах», – відзначив Ігор Волошин.
Зустрілися гості і з директором департаменту освіти та гуманітарної політики Сергієм Вороновим. Під час зустрічі поспілкувалися про враження від міста та плідну співпрацю двох міст Черкаси та Кушадаси.
Освітяни із Туреччини спільно із представниками гімназії долучилися до акції із висадки туй на території гімназії. Це буде алея дружби, яка символізуватиме гарні, дружні, партнерські та корисні відносини між двома навчальними закладами із різних країн.