Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко відвідав гімназію

Черкащину з робочим візитом відвідав Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко. Він побував у кількох навчальних закладах регіону, серед яких – гімназія. В’ячеслав Кириленко познайомився із паняночками та кадетами, поспілкувався з ними за грою в «Лего». Учитель фізики Лариса Кисільова розповіла гостю про особливості віртуальної та цифрової лабораторій, про зацікавлення дітей фізикою завдяки можливості проводити цікаві досліди. Віце-прем’єр-міністру продемонстрували, як, наприклад, можна вимірювати тиск. Юні робототехніки гімназії представили своїх роботів, як вони програмуються та які дії вміють виконувати. Бібліотеці ж гімназії В’ячеслав Кириленко подарував книгу, співавтором якої є сам.
Також Віце-прем’єр-міністр України разом із головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком, начальником управління освіти і науки ОДА Валерієм Данилевським та представником Міністерства освіти і науки України Юрієм Кононенком зустрілися із керівниками струкрутних підрозділів освіти районів та міст Черкащини та обговорили питання, які турбують освітян.
«Зараз в Уряді дуже багато уваги приділяємо саме реформі освіти, бо від вдалої її реалізації залежать чимало знакових речей. Саме тому ми вкладаємо мільярди коштів на створення освітнього середовища, проводимо навчання для педагогів та широку інформаційну кампанію. Важливі і форма, і зміст освітньої реформи. Усе повинно вдатися, але ми маємо отримувати вже зараз відгуки як позитивні, так і негативні, аби оперативно реагувати та виправляти все одразу. Саме тому ми тут, аби обговорити ті напрямки, які пов’язані зі стартом Нової української школи», – відзначив В’ячеслав Кириленко.
Освітяни порушили низку питань, зокрема щодо виїзду випускників на навчання за кордон, про набір першачків за місцем реєстрації, про заробітні плати, прийняття необхідних підзаконних актів тощо. Учасники зустрічі дали вичерпні відповіді та занотували питання, які варто надалі опрацювати.