Спортивний 7-С клас презентували в гімназії

Тренуватися двічі на день та гарно навчатися – таке завдання стоїть перед учнями нового в гімназії класу. У 7-С об’єднали спортсменів – юних гравців «Черкаських мавп». Таким чином реалізували спільну ініціативу навчального закладу та Баскетбольного клубу «Черкаські мавпи». Завдяки створенню спортивного класу вдасться створити комфортні умови не лише для отримання знань із різних предметів у гімназії, але й для якісних спільних тренувань з баскетболу. 19 учнів стали учасниками такого спортивного проекту. Презентацію класу для батьків, колективу гімназії та громади мікрорайону провели сьогодні на майданчику гімназії.
«Ми створюємо умови, аби вдало суміщати навчання зі спортивними досягнення хлопців, – розповідає класний керівник Олександр Валовенко. – Вони мають в день по два тренування: вранці і ввечері. Це стало можливим завдяки тому, що всі вони навчаються в одному класі. Таким чином знайти та підлаштувати вдалий час для тренувань стало простіше. До того ж, їхній колектив досить згуртований, адже вони постійно разом».
Як зазначає тренер юних «Черкаських мавп» Євгеній Ткаченко, минулого року у хлопців було по 6-7 тренувань на тиждень, то тепер вдається провести 13-14, що гарно відзначається на грі. Гімназисти щодня проходять тренування із баскетболу та загальної фізичної підготовки.
«Перед учнями цього класу стоїть завдання не лише здобувати перемоги на чемпіонатах з баскетболу, але й середній бал за предметами має бути не нижче 9. Адже батьки до освіти дітей ставляться дуже відповідально», – говорить тренер.
Привітати гімназистів завітали на презентацію представники Баскетбольного клубу «Черкаські мавпи»: президент Олександр Згіблов та директор Володимир Гриценко.
«Я вважаю, що в кожній школі Черкас повинні бути організовані спортивні класи з різних видів спорту. Оскільки ми підтримуємо саме розвиток баскетболу, то у співпраці із найкращою школою міста – гімназією № 9 ми реалізуємо такий проект. Адже тут є необхідна база і кваліфікований педагогічний колектив. А ці діти, які навчаються у спортивному класі, – це майбутні наші чемпіони», – наголосив президент БК «Черкаські мавпи» Олександр Згіблов. Також він подарував класу-команді баскетбольного м’яча.
Володимир Гриценко запропонував започаткувати нову для Черкас традицію – доторкатися на удачу до майки відомо черкаського баскетболіста Святослава Михайлюка.
Після того, як представили кожного учня 7-С класу, гімназисти продемонстрували баскетбольний майстер-клас.