Андрій Хіміч провів олімпійський урок для гімназистів

Зустріч із Олімпійським чемпіоном Андрієм Івановичем Хімічем відбулася в гімназії. Учні 7-х класів мали можливість зустрітися, поспілкуватися з відомим спортсменом та дізнатися подробиці його спортивного життя. Директор гімназії Ірина Топчій представила гостя як людину-легенду, адже Андрій Хіміч – перший і досі єдиний Олімпійський чемпіон на Черкащині.
Організували таку зустріч для гімназистів представники відділення НОК України в Черкаській області. Голова відділення Андрій Більда також завітав на захід і відзначив, що золото Олімпіади видатний спортсмен здобув ще далекого 1964 року.
«І вже 54 роки ніхто на Черкащині не може досягти такого рівня. Тож це зовсім непросто, як може здатися на перший погляд. Свою медаль Андрій Іванович виборов у Токіо, і що прикметно, наступна Оліміпада також відбудеться у Токіо. Сподіваємося, що черкаським спортсменам вдасться нарешті здобути таку очікувану перемогу на Олімпійських іграх», – наголосив голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.
Андрій Хіміч розповів, як розпочав своє шкільне навчання в повоєнній школі 1 вересня 1945 року, про саморобні ковзани та заняття лижним спортом, про навчання в університеті і перші спроби на байдарці та каное, участь у спартакіадах, перші перемоги і врешті переможні Олімпійські ігри. Також гість поділився з учнями особливостями та складнощами тренувань.
«Із гімназією № 9 мене також пов’язує одна історія. Свого часу я організував в Черкасах школу вищої спортивної майстерності із занять на байдарках та каное, і потрібно були при школі створити спортивний клас. Для цієї мети обрали саме нову на той час школу № 9, набрали 30 діток і тренували їх», – поділився спогадами Андрій Іванович.
Після розмови кожен охочий міг доторкнутися до олімпійського «золота» Андрія Хіміча та сфотографуватися на пам’ять.
Гості вручили гімназії подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Зокрема для активних занять на уроках – набір м’ячів, а також комплект літератури олімпійської тематики, яка дозволить гімназистам краще ознайомитися із історією та сучасністю Олімпійських ігор, для облаштування олімпійського куточка – спеціальні плакати, а також сувеніри та грамоти учасника олімпійського уроку.