Міський голова Анатолій Бондаренко вручив гімназистам відзнаку «Кращий кадет»

День кадета гімназії уже традиційно відбувся 6 грудня з нагоди Дня Збройних сил України. Започаткували цю традицію кілька років тому задля згуртування кадетської спільноти та посилення уваги до військово-патріотичного виховання молоді. Цього року святкове дійство для 220 кадетів гімназії організували в актовій залі Черкаського державного технологічного університету.
Привітати кадетів завітали гості: міський голова Анатолій Бондаренко, заступник міського голови Ігор Коломоєць, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин, депутат міської ради Ігор Кривошеєв, начальник Черкаського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ Сергій Чередниченко та його заступник Олександр Чумак, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, солдат ЗСУ Андрій Більда, ректор ЧДТУ Олег Григор і проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.
«Бажаю кадетам, щоб вони виросли справжніми патріотами, щоб в одній із кращих шкіл міста їх навчили любити країну, поважати батьків, знати свою історію. Тому що саме тут і народжуються ті риси, з якими вони підуть по життю», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.
В цей день кадети 7 класу присягнули на вірність і самовідданість та отримали пам’ятні зразки Клятки кадетів. Їх вручили гості-військові.
«Коли у вашому житті настануть відповідальні моменти, пам’ятайте, як в цей день ви винесли клятву на вірність Батьківщині, гімназії, Україні. Це допоможе вам приймати важливі рішення в подальшому», – відзначила директор гімназії Ірина Топчій.
У гімназії також запроваджено відзнаку «Кращий кадет». Знак був виготовлений за спеціальним замовленням закладу. Вручають відзнаки за підсумками семестру тим кадетам, хто кращий в навчанні, в спорті, у військово-патріотичному вихованні. Міський голова Анатолій Бондаренко вручив відзнаки кращим кадетам та пам’ятні подарунки кадетам-випускникам – державний прапор.
Кадети ж першокласники виголосили закони кадети, яких вони обіцяють дотримуватися. Кожен кадет отримав іменний зразок Законів. Їх їм вручили кадети-одинадцятикласники. Паняночки теж привітали і вручили хлопцям подарунки.
На завершення усі кадетські класи гуртом виконали Гімн Кадета.