«Кіборги» дізналися про всі ступені очищення води на Дніпровській станції «Черкасиводоканалу»

Команда гімназії «Kiborgs.UA» сформована і розпочала підготовку до участі у чемпіонаті з робототехніки FLL. Найкомандніший дух, креативний підхід, цікавий проект продемонстрували учениці 7-А класу Олена Лимаренко, Інга Андрієнко, Марина Ніколенко, учениця 6-В класу Юлія Ночовник та учениця 7-Б класу Валерія Ємець. Конструюванням та програмування роботів у команді займатимуться учні 9 класів Єгор Білокінь та Олександр Литвинов.
Цього року учасники чемпіонату працюють над темою «Вода і людина». Першим спільним заходом для команди стали відвідини комунального підприємства «Черкасиводоканал», де учні познайомилися зі всіма етапами, які проходить вода перш ніж потрапити до нас додому. Інженер підприємтва Валерій Власюк провів екскурсію базою підприємства, що розташована в Черкасах. Тут учасники команди познайомилися з історією «Черкасиводоканалу», зі службами, які реагують на виклики жителів та аварійні випадки, із ініціативами працівників.
Також «кіборги» побували на Дніпровській водоочисній станції, що розташована поблизу села Свидівок. Там екскурсію для гімназистів провів головний технолог КП Олександр Гончаренко. Він розповів про безперервний процес очищення дніпровської води. Гімназисти побачили на власні очі всі ці етапи, які проходить вода. Учасники екскурсії дізналися чимало цікавих фактів, зокрема, що вода, яку забирають з Дніпра потрапляє до наших квартир через дві доби, що загалом місто споживає води близько 70 тис. м3 на добу, як воду очищують, фільтрують, скільки і яких реагентів додають, аби вона була чистою і безпечною для споживання, та багато іншого. «Кіборги» ставили безліч запитань, а вся екскурсія була дуже інформативною та корисною для підготовки до FLL.