Кадети та панянки випробували перший в місті інформаційно-агітаційний автобус

4 квітня в першій пожежно-рятувальній частині Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС відбулася презентація інформаційно-агітаційного автобусу. На маршрутах міського громадського транспорту з‘явився автобус з нанесеною на кузов соціальною рекламою «Служби порятунку 101». Першими його пасажирами стали кадети та паняночки гімназії. Вони мали можливість познайомитися із технікою, спорядженням та обладнанням, яке є на озброєнні пожежно-рятувального підрозділу, дізнатися, як функціонує оперативно-координаційний центр Управління, до якого по лінії екстреного виклику «101» надходять повідомлення про допомогу. В салоні ж агітаційного автобусу діти вирушили на екскурсію до пожежно-рятувальної виставки.
«Це перша машина з лінійки агітаційно-інформаційних, які у найближчий час курсуватимуть на найбільш популярних маршрутах транспортної системи міста, –поділився планами начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС Андрій Хижняк. – Головна мета цього проекту – постійно нагадувати містянам про важливість дотримання правил безпеки, і я переконаний, що помітивши цей автобус, люди підсвідомо замисляться над цим питанням».
«Реалізація цього проекту стала черговим кроком на шляху вдосконалення системи цивільного захисту в місті. Це один із напрямків, спрямований на покращення обізнаності населення щодо питань пожежної та техногенної безпеки, популяризації професії рятувальника. Проект було реалізовано в рамках одного з розділів міської програми покращення пожежної та техногенної безпеки, на яку з міського бюджету передбачено до 4 мільйонів гривень», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

За матеріалами Управління ДСНС України у Черкаській області