Гімназисти відвідали Музей новин від ТСН

Учасники гуртка журналістів гімназії та учні 8-Б і 10-Б класів відвідали Музей новин в Мистецькому арсеналі в Києві. Продемонструвати глядачам таємниці творення новин вирішив колектив ТСН з нагоди свого 20-річчя.
В 10 залах музею розповідається про етапи роботи над новиною, про значну кількість осіб, задіяних у створенні лише однієї новини, про головні новини за 20 років, про ньюсмейкерів та як вираховують рейтинги телеканалів. Діти познайомилися із ТОП-100 новин та унікальними експонатами за часи незалежності України. Особливу увагу привертали інтерактивні зони в музеї. Зокрема завдяки спеціальним карткам можна було визначати, правдива там зазначена інформація чи фейк, завдяки новітнім технологіям переглянути фото Києва «до» та «після», побувати у віртуальній реальності, відчувши себе героєм новин та багато іншого. Діяла в музеї й справжня телестудія, де кожен міг спробувати себе в ролі ведучого новин чи погоди.
«Дуже багато корисної і нової інформації почули й побачили в музеї новин. Дуже цікаво було потрапити ніби за лаштунки телебачення», – діляться враженнями юні журналісти.