Учасники Kiborgs.UA поспілкувалися з лісівниками

Учасники команди Kiborgs.UA напередодні всеукраїнського турніру FIRST LEGO LEAGUE щодня працюють над проектом, який представлять на розсуд журі змагань в Києві вже в березні. Вони збирають інформацію, спілкуються з експертами, відвідують різноманітні установи, аби краще орієнтуватися в темі відносин людини та тварини та чим можна допомогти тваринам.
Сьогодні гімназисти відвідали Дахнівське лісництво Черкаського лісгоспу. Лісівники познайомили учнів із обосливостями своєї роботи, проблемами, які загрожують лісові та про їхню взаємодію з тваринами, зокрема ведення обліку, боротьбу з браконьєрами, пожежами, виявлення шкідників дерев та багато іншого. Також головний лісничий Черкаського лісгоспу Станіслав Левицький представив, якими технічними можливостями вони користуються в роботі. Зокрема продемонстрував квадрокоптер, що допомагає лісівникам у своєрідному «патрулюванні» лісу, виявленні пожеж чи пошкоджених дерев.
Гімназисти розповіли про свій проект та поцікавилися, які у лісівників ще виникають потреби, що можна було б вирішити за допомогою інформаційно-технічних засобів. «Кіборги» дізналися чимало нової корисної інформації, яку застосують для удосконалення свого проекту.