Переможці екологічних конкурсів відвідали Музей води в Києві

Учні гімназії напередодні взяли активну участь та перемогли в різноманітних конкурсах до Всесвітнього дня води: малювали стікери про воду, знімали відеоролики та створювали книги. Вони здобули головний приз – екскурсію до Музею води в місті Київ. Цього тижня діти побували в цьому музеї, а також відвідали Художній музей Києва.
Сам Музей води розташований в старій водонапірній башті, якій більше 130 років. Експозиція ж розташована під землею, на відвідувачів там чекають інтерактивні експонати. Основна мета роботи музею – інформування людей про гідросферу Землі та водні ресурси України, їх необхідність для життя, про системи централізованого водопостачання і водовідведення, а також раціональні методи водоспоживання.
Діти були в захваті від Музею води.
«Дуже цікавий та нестандартний музей, адже там не лише розповідають про воду та демонструють музейні експонати, але й задіяно чимало різних технологій, аби зацікавити та здивувати, – ділять враженнями учні гімназії – учасники поїздки. – Ми не лише дізналися чимало корисної інформації, але й побачили, як вода рухається під землею, які стадії очистки проходить, ми навіть почули гуркіт води. На відеоекранах нам демонстрували підводний світ. Дуже сподобалися ігрові елементи під час екскурсії, де ми могла погратися з піском, зробити гігантські мильні бульбашки, доторкнутися до рибок. Обов’язково порадимо іншим побувати в цьому музеї».